fredag 16. september 2011

Hjemmebrygg 5-6Nå begynner vårt brygg nr. #5 (eller var det 6?) å bli klart for drikking.
Vi sparte ikke på noe, og klemte til med en skikkelig DIPA (double india pale ale), inspirert av Vestkysen i USA, nærmere bestemt San Diego. Pale malt, Marris Otter og mørk Caramalt utgjorde maltbasen. Humlen, i form av stoooore mengder Simcoe, Columbus, Amarillo og Cascade ordnet bitterheten. Colubus, Simcoe og Amarillo i lange baner ble også brukt i tørrhumling rett på gjæringskarret. Gjæren var en Wyeast All American Ale II, i en 1liters starter.

Etter 16 dagers gjæring, hvorav 1 uke med tørrhumling, ble resultatet flasket. For kort tid tilbake fikk vi testet brygget på St. Olavs hospital, og resultatet viste ~9% alkohol gehalt og med teoretiske 140 IBU er dette en skikkelig bombe av en DIPA.
Likevel er vi ikke helt fornøyd med aromaen, og amarillo kan mulighens sløyfes, da vi mener at denne har gitt en liten ettersmak av sjø(vann) i brygget. Uansett, godt fornøyd er vi. Det er bare å komme innom for en smak ;)

På noen rester og litt roasted barly brygget vi også en limited Stout, 3 flasker. Denne trenger nok et lite år på seg før den er klar for ganen til noen som helst. En ekstrem humleprofil er nok noe for dominerende, men vi får se.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar