lørdag 17. mars 2012

Sierra Nevada Celebration Ale 2011

Vi feirer 300 innlegg, og feirer med egnet øl.

Det relative store bryggeriet Sierra Nevada har en fair distribusjon av ølet sitt i Europa (Norge er selvfølgelig enn så lenge et unntak), og deres vinter/juleøl er noe mange ølmennesker gleder seg til hvert år. Da får det stå seg at det som regel bruker noen måneder ekstra på å finne veien til Sverige. Lansering i år ble februar.
Sierra Nevada Celebration Ale er navnet, og dette er en fresh hop (brygges kort tid etter høsting av humlene) IPA. 6.8%, 65 IBU. Humlene: Chinook (bitter). Cascade og Centennial som aroma og tørrhumling.
Farven er en nydelig mahogni-gylden opplevelse i seg selv. Øla nærmest lyser av seg selv. Perfekt. Aromaen er humlepreget, men moderat. Karamell og brød i smaken, med fruktige humler. Godt øl hvis man ikke henger seg for mye opp i at det står IPA på etiketten. Ryktene sier at denne kan lagres! 7/10

7 kommentarer:

 1. Av nyskjerrighet, hva mener du med at Norge er selvølgelig et unntak? Altså, skjønner jo hvorfor siden den ikke er tilgjengelig her til lands, men hvorfor er det selvfølgelig?

  SvarSlett
 2. Jeg tar meg friheten å svarer for Knut med å vise til innleggene under "vinmonopolet" kategorien: http://beer-is-the-new-wine.blogspot.com/search/label/vinmonopolet

  Kort fortalt mener Knut og flere av oss at vinmonopolet kunne gjort en bedre jobb for å få tak i spennende øl.

  SvarSlett
 3. Vinmonopolet er jo vaksinert mot god amerikansk mikro-øl. Pils fra Tyrkia derimot...

  SvarSlett
 4. Vel, de har da 14 i listene sine
  Efes er derimot ikke noe Vinmonopolet styrer med. Dette er en testlansering som importørene selv bestemmer hva de skal lansere, der importøren har valgt å bruke sin ene mulighet på å lansere den.
  Men det sier vel mer om importøren enn Vinmonopolet...

  SvarSlett
 5. Fikk forøvrig denne mailen på fredag fra en av de som er med å bestemmer hvilke øl som skal lanseres på Vinmonopolet:

  "Er det, slik du opplever det, lett å få tak i gode øl til fornuftige priser i USA nå? Eller er det fortsatt slik at hjemmemarkedet er sterkt og ikke alltid like villig til å slippe godbitene ut av landet/staten?"

  Det er jo ikke til å stikke under en stol at det er svindyrt for craftbeer fra USA, om man er så heldige å få det sendt ut av statene...

  SvarSlett
 6. Brill & Co vasser jo i god amerikansk micro :)

  SvarSlett
 7. Virker jo forøvrig lovende :)

  SvarSlett