mandag 8. oktober 2012

Kommandørskabet på Oktoberfest i Egersund

Berentsens Rav til 75 kroner: godt kjøb!
Mens resten av øl-norge drakk 4cl-glass med øl i Oslo, satt Kommandørskabet seil i Nidaros med kursen mot Rogaland, og ankom på fredags ettermiddag den lettere pietistiske enklaven Egersund, hvor det årlige syndens arrangement Oktoberfest skulle holdes. Berentsens Brygghus står i bresjen for denne hendelsen, hvor man har reist et stort telt midt i sentrum og fyller det følgelig med ølglade mennesker noen dager i oktober hvert år. Vi rykket inn, og oppdaget til vår glede at der var både Rav (amber ale), Skumring (brown ale) og Sorte Får (stout) å få i seidlene - altså ikke bare pilsner. Vi fant vår benk, og stemningen blev akutt høy. For mange av deltakerene så høy at de måtte bortvises av politi, og etter hvert var så mange kastet ut at det ble riktig så romslig der inne. Mat ble der også servert, etter tysk oppskrift, men av norsk kvalitet, dessverre. Berentsens Rav er en knakande god amber, og i all hovedsak ble denne brukt til å stille tørsten. Okotberfestølet, spesialbrygget til anledningen smakte litt uggent og uferdig.
Det Sorte Faar på det viden kjente Grisetorget. 

Kvelden kuliminerte på den lokale (og eneste?) puben i høgget, hvor vi også fant noen flasker av Berentsens Bombay India Pale Ale. Den smakte riktig nok som en English Strong Ale, men en veldig god en sådan. Ryktene tilsier at denne snart kommer i en batch #2, med enda mer humle. Etter dette kjøpte Marie fisherstorm-shots, og ingen erindrer hva som hendte efter.

Egersund er (minus religionen) et koselig mikro-kosmos med eget bryggeri, fiskebu, slakter og sjokoladefabrikk - alle verdt et besøk! Hvis du tar på sjøstøvlene er også Oktoberfest verdt en visitt, da det er riktig så eksotisk med prester som høgger innpå øl fra 1-liters seideler.
Påfølgende dag ble fersk fisk med remulade inntatt på fiskebua til frokost, før sjøfugl blev inntatt til middag. Vel blåst og på gjensyn!

Ps. Nye lesere kan kanskje finne glede i å lese om forrige gang vi var på ekskursjon i Egersund, og til og med ble omtalt i den lokale avisen, Dalane Tidene: her (klikk) og her (klikk2)Stelliger Divum 19% sjokoladekuler: CHECK!


Storskjerm

Stadig økende stemning i teltet som rommet 1000 mennesker

Erotiske toner

Stemningbilde 

Thong?

Jovial stemning

Kvelden avsluttes med en sigar utenfor utested med ukjent navn


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar