søndag 20. mai 2012

Øl-fest på Samfundet i Trondheim 6. september

En skikkelig øl-festival er noe Trondheim har trengt lenge, og nå gjør Samfundet i Trondhjem et ærlig forsøk på å få dette til. Dette skjer 6. september 2012

Organisering
Tanken er enkel: De åpner barene Daglighallen, Klubben og Edgar. I tillegg setter de opp stands i Klubben, og holder kurs/smaking på Knaus. Dette er forøvrig lokaler som mer eller mindre er knyttet til hverandre på Samfundet, for de som ikke har vært der tidligere. Her skal man kunne smake fantastiske ting, rett fra bryggerier som representerer seg selv, og også heftige øl importert fra det store utland. Små smaksprøver, store smaker.

Billetter fås kjøpt på Samfundet.no - en billett gir deg adgang til det hele, samt et personlig smaks-glass og 3 smaksprøver (bonger) som har en verdi på 3x25 kr. Med glass i hånd kan du gå rundt til de forskjellige barer eller stands, og få 2 desiliter servert i ditt personlige glass av øl både fra utvalgte flasker og fat. Du betaler for ølen gjennom bonger som du enten har fått utdelt i døra sammen med ditt glass, eller bonger som du har kjøpt i bong-utsalget på stedet. Glasset er beviset på at du har kjøpt billetten, og skal benyttes hele kvelden. Der vil være skylle-stasjoner som du skyller det i mellom de forskjellige øl. Du kan også få det skyllet i barene. Du kan ta glasset med deg hjem etterpå.

Dørene åpner klokken 17:00, og frem til kl. 22:00 kan man smake seg igjennom øl, som betales med bonger. Fra kl 22 til 02 rigges standsa til bryggeriene som er der ned, men der vil fortsatt være masse spesielt og heftig tilgjengelig i barene, som da kan kjøpes ordinært pr. flaske for ordinær valuta. Men fortvil ikke hvis du har bonger igjen - disse vil gi tilsvarende verdi i avslag på salgsprisen etter klokken 22:00.
Fra klokken 22 går de altså over i ordinær "lounge-modus", reservert for alle som har billett, og man kan ta livet med ro i sofaene rundt på huset mens man koser seg med noen gode flasker.

Mat
Edgar vil tilby oste og pølse-fat hele kvelden som kan kjøpes.
Der vil også være kake, kaffe og annet småtteri til salgs der.
De forsøker å få til en øl&mat-smaking/seminar på Knaus.

Bryggerier
Festivalen vil fremheve kvalitetsøl og ølkultur innenfor ansvarlige rammer. Til å hjelpe Samfundet med dette vil noen av de viktigste aktørene i Norge stille opp for å servere dere den beste ølen og informere om sine produkter.
Følgende vil stille opp:
  • Nøgne Ø, Grimstad
  • Lervig, Hillevaag
  • Beer Enthusiast med Kinn og Sundbytunet +++
  • Ringnes med Brooklyn +++
Det jobbes med å perfeksjonere denne listen.
Som nevnt vil de vanlige barene rustes opp, og vil tilby god importøl! Dette selges altså også i smaksprøve-volum i våre barer fra 17:00 - 22:00.

Det er ingen involverte som har noe personlig å tjene på dette arrangementet. Alle bidrar frivillig og ut av sann entusiasme for øl og ølkultur. 


Jeg håper så mange som mulig hiver seg over muligheten. Jeg tipper det blir utsolgt raskt. Billetter er vel allerede lagt ut. Dette blir et arrangement som både favner de som begynner å interessere seg for øl, men også ølnerdene, som sikkert finner endel spennende. Billetter:


Jeg er ikke juridisk ansvarlig for arrangementet eller har noen økonomiske interesser involvert. Jeg har kun fungert som "øl-konsulent" på forespørsel, uten betaling eller andre godtgjørelser.

1 kommentar:

  1. Det lyder så hyggeligt! Håber at succesen bliver gentaget næste år, så man kan få lov at opleve dette herlige tiltag :)

    SvarSlett