lørdag 29. oktober 2011

Amager Double Black IPA

Amager Double Black IPA, nå tatt ut av produksjon, eller "retired" som det heter på anglofilt, er en Black India Pale Ale på 8.5%, men mer vesentlig; 200 IBU (bitter-enheter). Humlene Cascade, Columbus og Centennial spiller førstefiolin i aroma og smaksbildet. Sort i glasset, noe brentsmak. Noe sjokolade(malt) forsøker å dra denne ekstreme øl trygt i havn, men lykkes bare delvis. Noe gress i avslutningen, før nummen bitterhet setter inn. En ok øl, men ikke ekstraordinært, selv om den inneholder helt ekstraordinære mengder humle. 6.9/10


Fun fact: inneholder til sammen 7 typer malt og 5 typer humle

4 kommentarer:

 1. Black India Pale Ale. Snakk om elendig begrep. En pale ale skal ha lys farge - ikke svart! En såkalt black IPA er ikke noe annet enn en humlet stout!

  SvarSlett
 2. Må si meg litt uenig her. IPA er et såpass innarbeidet begrep som beskriver en stilart innen øl, ikke nødvendigvis fargen. Det er selvfølgelig rart med en mørk lys øl, men de black IPAene jeg har smakt har ikke vært i nærheten av en stout når det kommer til fylde eller sødme. Mikkeller black tie er en humlet stout, dette er en mørkmaltet IPA.

  SvarSlett
 3. At et begrep blir innarbeidet, betyr ikke at det er riktig å bruke. Jeg støtter meg på Ronald Pattinson, som er en av Europas største eksperter på øl og ølbrygging:

  http://barclayperkins.blogspot.com/2009/11/black-ipa.html

  Pattinsons bøker er herved også anbefalt!

  SvarSlett
 4. For å skape ytterlig diskusjon/forvirring vil jeg skyte inn at jeg har drukket øl med Black IPA på etiketten som har føltes som en bitter Stout/Imperial Stout, mens andre har helt klart vært noe annet. Altså mer en IPA med sort konditorfarge i (og vagt hint av brentsmak).

  SvarSlett