tirsdag 5. mars 2013

The king is dead, long live the king!

Jeg har tidligere skrevet at Oppigårds Amarillo er skandinavias beste pale ale, ja kanskje en av verdens beste pale ales. Dessverre har den i 2011 og godt ut på 2012-tallet ikke vært like saftig som i glansdagene. Nå foreligger forklaringen. Eller noen forklaringer, om ikke annet. Oppigårds har skiftet utstyr, og gått fra åpne til lukkede gjæringskar. Avlingen av Amarillo-humle som ble benyttet kom fra en bestemt gård, og 2011-avlingen herfra var vist ikke helt topp. Det har også vært noen antatte feilblandinger av malten.
Nå skal utstyret være finjustert, og Oppigårds meldte følgende for en tid tilbake:
"Idag har vi fått 2013 års första leverans av Amarillohumle, kvalitén såg mycket bra ut. Imorgon är det dags för årets första bryggning!"
Denne batchen skal nå være tilgjengelig i hyllene på Systembolag med godt utvalg, samt mulig å bestille til alle bolag og utleveringer i Sverige, og den skal være bra.
The king is dead, long live the king!

Edit:
Det har nå kommet mer informasjon om denne. Batchen med Best Før-dato i Juni er middels god, da den inneholder en miks av 2011 og 2012-humle. Batch med Best Før-dato i Juli og senere inneholder utelukkende 2012-humle, og skal være nydelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar