søndag 8. januar 2012

Nøgne Ø Imperial DunkelWit (første utgave)


Denne ble drukket for en stund siden, men etter et dykk i arkivet har jeg funnet ut at ingenting ble sagt om denne. Nøgne Ø har laget mye interessant og stilig øl som aldri har blitt solgt innenfor våre landegrenser. Så vidt meg bekjent, har ikke denne dukket opp på noe annonsert utsalgssted i Norge. Dette er synd da det kunne skapt enda mer blest om Nøgne Ø's eventyrlige brygging. Men med mer etterspørsel etter deres standardserie, blir det vel mindre tid til slike kuriositeter. Uansett, denne ølen var mørk, nærmest rødlig og uten særlig skum. Med sine 10 % har den mye fylde og har en noe oljete konsistens. Typisk for Wit er det litt koriander å finne i lukten, men her slutter også likheten. Relativt søt på smak som sammen med fylden gjør at det minner litt om en barleywine. Smak av frukt og bær, særlig solbær, ble beskrevet rundt bordet. Ikke en favoritt, men absolutt et spennende brygg! 6/10

3 kommentarer:

 1. Som mange andre NØ brygg var/er denne kun tilgjengelig på et fåtall utvalgte vannhull i landet. Jeg smakte den på fat i Kristiansand. Om jeg husker rett likte jeg det veldig godt.

  Det ble også brygget en batch i samarbeid med Amundsen Bryggeri & Spiseri i Oslo (2011).

  SvarSlett
 2. Ja, hvordan var den (amundsens) i forhold til originalen? Den flasken vi drakk (avbildet) var vel fra tidlig 2009 (?)

  SvarSlett
 3. Jeg rakk aldri å smake på Amundsens utgave. Den er 1% svakere og responsen var vist temmelig lik den originale.

  Brygget 21 July 2009, batch #439 . Usikker på om NØ har laget den flere ganger hos seg selv.

  SvarSlett