torsdag 8. desember 2011

Ni Muser IPA

Øl 1, litt lite kullsyre, nr. 2 var bedre.
Etter å ha hørt rykter på http://anders.geekhouse.no/blog om Ni Musers egen øl-produksjon tok vi å svingte eftermiddagsturen(øl-radaren er alltid på) innom stedet. Joda, der sto en flaske helt til høyre på profilhyllen som het Ni Muser IPA. I følge etiketten 6-7% (helsedirektoratet elsker sikkert vagheten). Helt nytappet, kunne damen bak kassen annonsere, og det viste seg riktig: den første øl vi spratt var helt uten kullsyre. Heldigvis hadde den vi fikk i bytte kommet lengre i den glade karboneringsprosess, og var betydelig bedre. Gylden-grumsete i farven, mild aroma av jordbær. Smak av marsipan og nøtter. En meget ok øl, men kanskje litt anonym. Er det fordi man tenker å selge denne som en del av en pakke til selskaper osv som består av et klientell som kanskje ville rynket på nesen over et øl som bikker mot det heftige? Mistenker det, men vet ikke. Uansett, 20 poeng for innsats og stil og alt. Hvis noe, viser de at man på kjøkkenet på Ni Muser brygger minst like god øl som man gjør på Trondheim Mikrobryggeri, og det sier nok mest om sistnevnte. Alt i alt en jovial opplevelse. Oppfordrer dog til mer aroma-humle (anbefaler Amarillo) i neste brygg.
Brooklyn Black Chocolate Stouten vi drakk etterpå var forøvrig meget god, denne gangen også.

Update 2012: Bryggingen fortsetter, og holder stadig høyere kvalitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar