mandag 26. desember 2011

Brewbaker Berliner Nacht & IPABrewbaker er et lite bryggeri som holder til i en markedshall i vest-berlin. Les mer her: http://www.brewbaker.de
Her kan man velge og vrake blant masse god mat, mens man nyter en øl, som brygges "on site", under det høye taket.

De er etter hva vi erfarer det eneste bryggeriet/bryggeripuben som lager u-typiske tyske øl. Her går det i Ale's og internasjonal humle.
Vi startet ut med en Imperial Stout på 9%. Billig fra et norsk perspektiv med 7.50 Euro for 750ml, men dyrt fra et tysk. Sort i glasset. Lukt av karamell og maling(!). 9% alkohol. En myk og rund smak av karamell og brentmalt. Noe sjokolade i ettersmaken. En veldig basic stout - lite kompleksitet.

Videre gikk ferden til en Berlin (India) Pale Ale på 5.5%. 3.5 Euro for 750ml. Fin gylden farge. Lite aroma. Noe sitron-aktig smak, noe grapefrukt. Generelt moderat smak.

Hvis du vil drikke noe annet enn Helles, Dunkles, Schwartzbier og Hefe er dette plassen du må dra til i Berlin. Topp atmosfære og masse god mat som du selv kan komponere, picnic-style. Topp. Øl'a er midt på treet, men stemningen og maten løfter det hele til uante høyder. Min favorittplass i Berlin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar