tirsdag 29. november 2011

Southern Tier Back Burner

Southern Tier Back Burner er en Barleywine på i underkant av 10%. Denne er brygget etter det gamle britiske prinsippet "the first runnings of the mash", og smaker unektelig meget søtt. Hvis du har brygget all-grain øl selv, og smakt på vørteren før du koker inn humla, så er det  ikke langt i fra hvordan denne smaker. Selvfølgelig har de kokt inn litt amerikanske humler, slik at det er en bitterhet i ettersmaken, men smaken av kjempesøt vørter er hovedessensen, sammen med karamell. Jeg ser andre som har drukket denne averterer med at den har fruktige smakstoner og aroma fra humlen, men jeg finner ikke disse. Kan det ha noe å gjøre med at vår flaske var relativt gammel? Har til gode å smake en fersk øl fra Southern Tiers Imperial-serie (dog det er helt OK så lenge du holder deg til stoutene og porterne i denne serien).
Humlearoma er en flyktig liten sak....
Altså: Søtt, karamell, noe bitterhet, lite aroma, smaker som vørter før du skyller malten og koker inn humle. 7.9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar