torsdag 29. september 2011

Dannelsesreise 2.1

Da var en lang dag med gå-se-spis-kjøp-nyt ferdig og København blir bare bedre og bedre.


På vår vei gjennom sentrum gikk vi først innom en gammel bekjent i en av sidegatene ved kongens nytorv, nemlig G.L Strands øllager. På et hjørne ligger en liten kiosk med et ganske så greit ølutvalg, Danske mikrobryggerier er godt representert. Bak disken står en hyggelig mann som gledelig hjelper til og anbefaler øl i hist og pist, og i døra står eierens boxer som spiser hundemat av en Tattinger champagnekjøler. Man kan ikke annet en å elske denne byen.
Et steinkast lenger oppe i gata ligger Lord Nelson, en dansk pub med respekt for seg selv og sin øl. Den er herlig anonym der den ligger mellom skrikende økologiske-sunnhets-nevrologiske sushibarer og duppedittsøte rosabutikker. Puben åpner ikke før 15:30, men er virkelig verdt en tur på kveldstid.Et par kvartaler unna i admiralgade ligger Barley Wine, et mekka for den øl-interesserte. En mister fort gangsynet i det en øyner skatt etter skatt i hyller som regelrett bugner av spesialøl. De ansatte oppfyller gjerne ønsker og fisker frem godsaker fra lageret om en tør spørre. Undertegnede og sin verre halvdel gikk opp trappen med store øyne og tung pose etter å ha gitt et løfte om å anbefale denne lille butik til sine bekendte.


Et lite tilleggsnotis må være at man på vei hjem snublet over fotobutikken Photografica i Skindergade. Her hadde de et stort utvalg av brukt kamerautstyr til rimelige priser. Er du eier av et speilreflekskamera bør du ta turen innom her neste gang du er i byen, vi kjøpte ny linse til kamera og er meget fornøyde!

1 kommentar: