torsdag 17. februar 2011

Hjemmebrygging; It's easy


Hjemmebrygging av øl er både lovlig, rimelig og en gøy aktivitet. Hvis man er litt nøye risikerer man også å få et godt resultat som man stolt kan servere venner og bekjente.

The holy grail for hjemmebrygging av øl er Norbrygg, Norsk Hjemmebryggerforening. På deres nettsider (norbrygg.no) finner man det meste man trenger å vite om alt fra simpel brygging fra ekstrakt, til mer avansert brygging med renere råvarer. Tenkte ikke å gå inn på selve bryggingen, da jeg på ingen måte er noen ekspert, men ved hjelp av enkelte nettsider har selv den relativt klønete undertegnede en Stout stående å ploppe på gjesterommet. Istedenfor følger noen linker du som er interessert i å sette ditt første hjemmebrygg kan lese, og noen nettbutikker som selger råvarene. Sånn i utgangspunktet trenger man bare desinfiseringsmiddel, gjæringsbøtte med lokk, gjæringslås, termometer, hevert og hydrometer + ønskede råvarer så er det bare å sette i gang med ditt første brygg.
En liten notis før du setter i gang: Sukker skal ikke i vørteren. Nei. Fy. Samt, Cleanliness is next to godlines.Webshops:
http://www.petit-agentur.no/ (personlig favoritt)

Og husk;
"Relax. Don't Worry. Have a home-brew."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar