torsdag 4. november 2010

Berentsens Brygghus vinner jula - igjen! Knut grer ut om årets juleøl...

Det virker som at Berentsens i år slår knockout på de andre juleølkonkurentene, med sin Berentsens Brygghus Stelliger Divum Juleøl på 15%.
Den kommer i et svært begrenset opplag, og Cardinal forsøkte vistnok å kjøpe hele batchen, men fikk ikke lov... Flaks for oss! Det har allerede fått noen reviews på internasjonale øl-sider og er ratet i skrivende stund omtrent 3 ganger høyere enn f.eks. Jacobsen Golden Naked Christmas Ale. Stelliger Divium er en Quadrupelbock

Av annet Juleøl som har kommet i salg er Lade Gaards Brygghus Juleøl, på Rema 1000, brygget av Grans...

Arendals bryggeri lanserer Sørlands Juleøl i butikklasen neste uke. Dette blir samtidig det første nye produktet fra bryggeriet som ble selvstendig for et år siden. Bryggmester Leif Christian Brodtkorb sier at dette ølet er basert på en justert oppskrift til Arendals juleøl på 6,5% som forsvant i 1992. Det ble også brygget et butikk juleøl under navnet Sørlands Juleøl frem til 2004 men dette skal være en annen oppskrift.

Aas sitt "premium" juleøl på 9,5% har forøvrig også fått stående applaus på intarwebs, men er allerede utsolgt fra Vinmonopolet - får dog inn mer om 4 dager :)

Lervig med kommer med nyheten Winter Ale i år. En britisk inspirert ale på 8,3% abv.
Fjorårets Lervig Vellagret Julebrygg er ikke brygget i år.

Atna Øl er ute med Atna Julenisjeøl på 7.5% abv. Ufiltrert og upasteurisert ale med East Kent Golding humle og London Ale gjær.

Årets Nøgne Ø Julesnadder er identisk fra i fjor.

Hilsen JuleKnut


3 kommentarer:

 1. Det viser seg dessverre at 5343602 Berentsens Brygghus Stelliger er utsolgt fra leverandør og vi har derfor annullert den fra din bestilling.


  LOOOOOOOOOOOOOL

  SvarSlett
 2. I og med at jeg er så heldig å ha mine røtter godt plantet i Egersund har jeg spurt min far om å sondere terrenget for Berentsen stelliger. Vi får vente i spenning. Dessuten gikk jeg i klasse med Fred Berentsen, Ølimperiets overtager. Så dersom det skulle brenne på dass ofrer jeg lett kropen min for noen liter lykke.

  SvarSlett
 3. Da synes jeg han skal rive i en flaske ti jøde-knut også :) Kommer jo tross alt til Stavanger 28 desember ;p

  Egersund Pol har i skrivende stund over 70 flasker på lager. :)

  SvarSlett