torsdag 19. juni 2014

Flamsk pulled pork


Noe av det beste jeg smakte på årets Copenhagen Beer Celebration var faktisk ikke øl, men en ribbesandwitch der kjøttet hadde ramlet av beinet etter lang tids steking. CBC er jo selve hipstersentralen, så det skulle bare mangle at mat tatt rett fra food trucks i San Francisco skulle dukke opp der.

Vel hjemme og litt lei av svidd grillmat var det på tide å gjenskape herligheten, i form av såkalt "Pulled pork". Og det er overraskende lett! Du trenger bare et godt stykke nakkekjøtt av svin, passende væske, og en lat helgedag du likevel skulle tilbringe i hagen eller sofaen.

Vi vet jo alle hva passende væske betyr i disse trakter. Men for en ekstra dimensjon i smaken anbefales altså en flamsk brun, i mitt tilfelle Borgougne de Flandres. Duchesse kan nok også passe utmerket.

Du trenger:
Et helt stykke nakkekjøtt av svin, ca 1 kg
1\2 - 1 flaske flamsk, syrlig og mørkt øl.
4 fedd hvitløk
Sjalottlauk, vanlig løk, gulrøtter etter ønske
Rapsolje

Til servering, hamburgerbrød og barbequesaus

Gjør som følger: 
Sett ovnen på 160 grader.
Del kjøttet i knyttnevestore biter og fordel i en oljet ildfast form med lokk. (Du kan gjerne svi kjøttet i litt smør i steikepanna først)
Hell over ølet, fordel evt grønnsaker og hvitløk, krydre etter ønske. Kjøttstykkene skal være halvveis dekket av væsken.
Ha i stekeovnen med lokket på i ca 2-4 timer, litt avhengig av størrelse. Det er vanskelig å steke for lenge, så la det gjerne sitte lenge.

Når kjøttet har kokt nesten i stykker, er det ferdig. Da tar du to gafler og river det i strimler, i sausen, så det strimlede kjøttet suger opp alle godsakene. Er du lur har du laget altfor masse på dette tidspunktet, så ta halvparten og hiv rett i frysen for en senere rask men god middag. Nå kan du blande din hjemmelagede pulled pork med noe barbequesaus og servere i hamburgerbrød, gjerne med coleslaw attåt. Great success!

Les mer om pulled pork her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar