søndag 11. august 2013

Hair of the Dog Matt 2010

355ml, Hair of the Dog Tastingroom $20
Det går ganske lenge mellom hver gang man smaker en øl som virkelig skiller seg ut. Særlig i disse dager med solid øl på hver en holme i den vestlige verden, ja til og med Trondheim har etter hvert fått en og annen god øl. Etter 4 uker på vestkysten i sommer hadde vi pløyet igjennom sikkert et hundretalls gode IPA, DIPA og Imperial Stouts, både fra de mest anerkjente, hypa bryggeriene i USA, men også fra helt ukjente bittesmå lokale bryggerier - og alle holdt mer eller mindre samme høye kvalitet. Overraskelsen lot vente på seg til reisens nest siste dag, og et besøk på sagnomsuste Hair of the Dog. Ølet det er snakk om heter Matt, brygget i 2010, og tilegnet Matt VandenBerghe og Matt Bonney (hhv. Bottleworks og Brouwers i Seattle). Matt har røyktonene til Adam, men er lagret på Kentucky Bourbon og Apple Eau de Vie fat fra Clear Creek. Resultatet er en sjokoladesuffle, med subtile røyktoner, bourbontoner og en hel masse eplesmak. Tobakk og brandy preger ettersmaken. Et kunststykke av en øl. 10/10

2 kommentarer:

 1. Hej Knut,

  Er der andre steder i Portland du kan anbefale? Jeg tager derover om 2 måneder og det er altid godt med anbefalinger :)

  Hilsen
  Kasper, en dansk ølblogger der har læst med i snart 2 år

  SvarSlett
 2. Hei Kasper!
  Hair of the Dog er fantastisk - et must! De har også gode småretter - prøv Chuck Norris Duckwings.
  Nr. 2 på listen må være Cascade Brewing Barrel House.
  Siden du antakelig drar på Hair of the Dog først - de stenger tidlig - kan det passe å gå de 10 minuttene til Cascade da, for å avslutte kvelden der med deres fantastiske surøl og gode kaker.

  Rouge har en pub i byen - jeg er ikke så glad i Rouge's øl, men de har rundt 40 tappetårn med mye annet bra på - fra hele vestkysten!

  Deschutes Brewery & Public House i Portland er stort og upersonlig, men med grei øl.

  Ellers anbefales en tur til Crater Lake - og kanskje en liten svømmetur her.

  God tur.

  SvarSlett