torsdag 29. november 2012

Første spiker i kista for E.C. Dahls?

Flaskehodet over vannet?
Som Adressa i dag rapporterer, legges brusproduksjonen ved E.C. Dahls ned. Dette til tross for at politikerne i Trondheim har kjempet hardt og innbitt mot nettopp dette. Ordføreren skylder på matkjedenes makt, da kjernen i konflikten tydeligvis dreier seg om embalasjetyper, pant og engangsflasker, eller penger om du vil.

Ordfører Rita krever på sin side forsikringer om at ølproduksjonen må få bestå som et slags "bytte" oppi alt sviket. Hvordan dette skal sikres i praksis er vel noe uklart, og det fables om at garantier må settes i nytt produksjonsutstyr og tappelinjer. Ordføreren bør kanskje ta seg en tur til Nordlandbryggeriet i Bodø for å se hvor mye noen tappelinjer, tanker, og et helt bryggeri forøvrig, egentlig betyr for Carlsberg/Ringnes - der står et helt bryggeri, forlatt på dagen for et tiår siden. For markeds-giganten betyr tap av utstyr tydeligvis temmelig lite.

LO-leder Arne Byrkjeflot virker å ha et edruelig syn på saken når han sier at ølproduksjonen også gradvis vil trappes ned om et par år. Den som lever får se. Anders Christensen forfekter en noe lysere skjebne for merket Dahls enn nevnte LO leder i denne  artikkelen, og igjen noen litt mer dogmatiske her.

For bildeserie produsert av Avisa Nordland om spøkelsesbryggeriet i Bodø, trykk her. Bildet ovenfor er lånt herfra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar