fredag 23. mars 2012

Trondheims dagligvarebutikker om deres ølutvalg

Jeg tok en liten runde blant Trondheims matkjedebutikker for å høre hva de tenkte om øl og ølutvalg i sine butikker:

Bunnpris v/Håvard Frantzvåg - Driftsassistent:
Bunnpris skryter av å ha 4 øl fra Røros i sine Gourmet-butikker i Trondheim. Dette er Stabbur-øl, Nakenbad-øl, Spell Ola-øl og Johannes Konstknekt, og man kan vel diskutere om de faktisk er fra Røros. (Atna brygger enn så lenge).
Bunnpris trekker også frem plassmangel og at lokal håndverksøl ikke (!??!) selger godt som argumenter for å ikke utvide satsingen på skikkelig øl. Skuffende.

Coop v/ Randi Eggen - Kategorisjef dagligvare
Coop benytter sjansen til å slå fast at håndverksøl har en positiv utvikling, i kontrast til Bunnpris. Coop skryter av 3 varianter fra Ægir i sine Meny-butikker, og informerer om at dette vil utvides til 4 allerede 1. mai. Også OBS! skal få Ægir. Coop ønsker også å lansere Nøgne Ø nasjonalt i alle sine butikker, og arbeider aktivt med dette. Lervig vil de selge i Rogaland, og kun der. Dessverre er Mega og OBS ganske langt unna Trondheim sentrum.

Rema 1000 v/ Trond Karslen - Markedssjef
Rema fremhever EC Dahls, Ringnes og Hansa som "lokale" bryggerier med lange tradisjoner. De sier at de har håndverksøl i noen av sine butikker, men ingen i Trondheim. Det virker heller ikke som at de har noen planer om å endre på dette.

Rimi v/ICA Kundekontakt
Rimi innrømmer at de har svært lite fokus på norsk øl, men også at de vurderer å bli bedre på dette området, og at de er interessert i å oppnå mer kunnskap om området. De trekker fram den klassiske salg/etterspørsel-modellen og behovet for å ha en butikk som svarer til kundenes forventninger. Hadde de oppfylt mine forventninger, hadde de allerede hatt et godt utvalg. :)

Konklusjon:
Det hele er noe skuffende, men lyspunktet er Randi Eggen og Coop, hvor de faktisk virker å ha oppriktig peiling på øl. Meget imponerende. Fra et Trondheimsperspektiv er det Bunnpris og Rema man "sliter" med i hverdagen, da de har monopol på butikkdrift (mer eller mindre) innenfor bygrensene, og de virker virkelig ikke å ha skjønt poenget overhodet.
Undertegnede anbefaler ICA MAXI og Supermarked, samt Mega, Meny og noen utvalgte OBS!-butikker når du skal handle øl i butikk.

1 kommentar: