tirsdag 7. februar 2012

Sur Munk

Øl produsert med intensjon om å skape sur smak, slik som Lambic, var lenge en utrydningstruet art av øl. Heldigvis har de fått sin renessanse, både gjennom dannelsen av nye Lambic-bryggerier, men også gjennom de nye bryggeriene i USA, som ikke er redd for å utforske det ukjente. Også her i Norden har vi spennende bryggerier som forsøker seg på villgjær og fatlagring av øl, som for eksempel Haandbryggeriet. Danske Mikkeller er heller ikke fremmed for å eksperimentere, og en av flere øl de lager som både har fått tilsatt villgjærsbakterier og lagret på eik er Sur Munk: En Wild Ale på 9.99%. Denne øl'en blir både elsket og hatet. Jeg heller nok litt mot å digge den. Her har man en øl som flørter både med det ubehagelig søte og det ubehagelig sure, men de to komponentene stilt opp mot hverandre lager en drikk som på en litt ekkel måte er spennende - særlig etter at den har fått stått en stund åpnet. Vinøs, hint av eddik, plommer og noe karamell. Not for the faint-hearted. 6.9/10

Kjøpt i Daglighallen for en drøy hundrings

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar