onsdag 7. september 2011

Høstnyheter på vin(?)monopoletFor de som ikke allerede har fått med seg det, er det nyheter i øl-hyllene hos vinmonopolet disse dagene. Den "største" nyheten er kanskje at man har fått en Brewdog med norsk etikett. Denne heter Høst Porter. Dette er selvfølgelig bare en tåpelig salgs-gimmick, og man må ikke tro at denne er brygget spesielt for Norge. Innholdet er Alice Porter, og denne er riktig så god, og anbefales.
Det kan nevnes i forbifarten at Brewdog har relativt edruelige priser i Norge, i forhold til f.eks. de danske bryggeriene. Brewdogs 5 A.M. Saint har også lurt seg inn i bestillingsutvalget. Dette er en super-humlet amber ale, som undertegnede liker meget godt. Anbefaler egentlig at man bestiller en kasse på Systembolaget til halv pris, da dette er noe man behøver i store doser.

Ellers er det en og annen lager og noen dårlige øl fra Italia som er nykommere, og som vi hopper glatt over.
Mer spennende er Vitus fra Weihenstephaner, en mørk og kraftig weizenbock. Anbefaler denne fremfor f.eks. Erdinger Pikantus.
Nørebro har også kommet med i lanseringen. Solide, men noe moderate øl, til en høy pris. Disse kan testes ut til div. mat, men undertegnede skipper disse. Spar heller pengene til en København-tur, og drikk de rett fra tanken.
Innis & Gunn kommer med en Rum Cask-øl. To ord: Styr unna. Flytende sukkerlake.
Indslev fra Danmark er også med på leken, og her anbefaler jeg Sort Hvede, selv om det ikke akkurat er en smaksbombe. De andre kan lett skippes.
Haandbryggeriets Odins Tipple er endelig tilbake, og denne er et must for enhver norsk øl-fan. Super-stout, ikke noe krimskrams, bare solid malt og alkoholprosent. Kjør på. 80 kr.

Ha en fin høst!


1 kommentar: