onsdag 3. august 2011

Goose Island India Pale Ale


En sommervisitt i Bodø krevde drikke som passet med grilling og midnattsol. Uheldigvis for undertegnede hadde Vinmonopolet City Nord kun en (1) (!) IPA i sitt sortiment, og dette var en Goose Island India Pale Ale...og det var nok ikke for at den jevne nordlending hadde rasket med seg det som kunne krype og gå av denne sommerlige drikken. I Nord hyler selv de mest hardbarka herrer av avsky hvis ølen innehar et skjær av farve og smak. Nuvel, Goose Island IPA ble kjøpt, til tross for at de nå er eid av Anheuser Busch, som utgjør episenteret av den onde øl-akse her i verden.
Goose Island IPA er overraskende mild, med kun 5.9% alkohol. 55 IBU er påstått, men kjente igrunn ikke så mye til disse. Kunne fort tatt denne for å være en regulær Pale Ale i en blindtest. Litt skuffende. 5/10

2 kommentarer:

  1. Jeg var nok litt mer positiv enn deg.
    https://storemy.wordpress.com/2011/04/23/goose-island-india-pale-ale-59/

    Anheuser Busch eier forøvrig også Leffe, Becks, Bass, Lownbrau, Budweise, en del andre ølmerker og Bacardi.

    SvarSlett
  2. For all del, det er ikke noe galt med øl'et i seg selv, men det bærer ikke IPA-navnet med nevneverdig stolthet. :) Nå liker jeg min IPA ganske beinhard mtp. humle, men synes likevel at en frisk Ægir IPA er noe av det beste i verden. Dette var langt i fra noe slik.

    SvarSlett