Etter mye latter og en noe misfornøyd tunge gikk turen på lørdagen til polet i Valkendorfsgaten. Her åpenbarte det seg en verden som var stor og uvant sett med trønderske øyne. Hyllene bugnet med øl fra større og mindre bryggerier fra hele verden. Både stouts og flere typer imperial IPA var å finne fra Southern Tier og våre kjære norske bryggerier Haandbryggeriet og Øen var godt representert. En Brun, en porter fra San Francisco, en Imperial IPA og en lambic ble fraktet til hotellet for utprøving.

Nøgne Ø Brun er noe så sjeldent som en belgisk-type øl jeg synes er god. Ølet er veldig lett og godt karbonert. Kryddersmakene er noe mer dempet enn det som er vanlig for en brune og er nok derfor jeg synes det er godt. Etter et lite glass forsvant flasken inn på et annet rom der innholdet gikk videre til de evige jaktmarker og en ny kork måtte sprettes.

Turen var kommet til vår gode gamle Anchor Porter. Mye smak av brent sukker fulgt av sjokolade og kaffe gjør dette til en veldig god porter etter min mening. En god lang ettersmak satt i munnen, da vi gikk ut i den regntunge kvelden mot Wesselstuen for å innta en fantastisk reinsdyrsbiff. Ganen får en betydelig bedre opplevelse denne dagen og har mer spennende i vente; etter restaurantbesøk går turen igjen til hotellrommet der en lambic og en IPA venter.


Alt i alt kan det sies å være en vellykket helg i typisk Bergensk vær. I det minste fikk vi noen minutter utsikt fra Fløyen før skyene rullet innover og dekket både oss og et kleint østlands-kor som måtte synge "E' ve te Bergen" fra utsiktspunktet på Fløyen.
Savner bilde v øl i glasset, kjekt å se hvor deilig den ser ut :)
SvarSlett