søndag 7. april 2013

Nøgne Ø Sour Brown

250ml, Vinmonopolet (50,-) - Bestillingsutvalg


Nøgne Ø har vel tidligere forsøkt seg på å tilføre litt eikechips til sin Brun, men nå har de faktisk lagret en Brown Ale på eikefat i 9 måneder, et relativt urent eikefat sådan. Dette er vel et slags forsøk på å lage en flamsk bruin, og forsøket er ikke direkte mislykket. Mikrobene i eikefatet har tilført en frisk syrlighet, som ganske umiddelbart spretter ut på tungen i det øyeblikk den kommer i kontakt med de edle dråpene. Denne dabber riktignok relativt raskt av, og noen toner av gjær, mild eik og toast tar over, før det hele rundes av ganske raskt av milde humler og vag bitterhet samt tørrhet fra eika. En slags Rodenbach super-light dette, og passer helt sikkert som en tørstedrikk for den viderekommende, avkjølt i solveggen nå i vår. Ølet er på milde 5% alkohol. 6.7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar