torsdag 29. september 2011

Dannelsesreise 2.0

Da var vi ankommet København, byen med de mange kroer hvor man nyter en frokost i form av alskens smørbrød akkompagnert med en Carlsberg før jobb. Ved siden av melke- og juicedispenseren på hotellets morgenmadbuffet befinner det seg to tappetårn. Dette kan vi like.

Første stopp på dannelsesreisen var Nørrebro Bryghus, et lite steinkast fra Nørreport station. Her betiller vi fire smaksprøver på ca. 15 cl hver til 60 DKK og setter oss ned ved siden av de store gjæringstankene som er godt synlige i lokalet.


Her er et sammendrag av ølsmakingen:

1. Furese framboise: En hveteøl med smak av organiske bringebær, servert avkjølt.
Vi blir overrasket over den friske, fruktige smaken i denne ølen. Visse medlemmer har et anstrengt forhold til fruktig øl, men blir gledelig overrasket over dette. Ølen er uklar med et hint av rosa i fargen, fint og lett skum. Noen i panelet uttalte at dette kunne minne om smoothie og drømmer seg bort til varme sommerdager med en avkjølt Furese framboise i glasset. En fin inngangsport til den som vil prøve seg på spesialøl og et sprekt alternativ til aperitif i stedet for champagne eller annet musserende.

2. Bombay pale ale: Denne ble presentert som en noe uvanlig IPA med litt mer sødmepreg. Ingen av oss klarte å kjenne igjen noe som lignet på IPA, men heller noe à la en øl som hadde stått fremme siden dagen før. Aroma fra råtten banan og fuktig treverk advarte nesen mot smaken som skulle komme. Diskusjonen gikk hett rundt bordet om det var noe galt med ølen, men etter en konsultasjon med bartenderen fikk vi vite at det var slik den skulle være. Bartenderen hadde derimot ingen sure miner på spørsmål om øl-feil og ønsket flere klager slik at han kunne drikke mer på jobb.

3. Pacific Summer Ale: Her fikk vi en godbit. Dette er en frisk pale ale brygget i samarbeid med Gareth Oliver, sjefsbrygger hos Brooklyn Brewery. Her har vi alle kjennetegnene fra en amerikansk pale ale, sitruspreget humlearoma, leskende rund smak og en fin tørr avslutning.

4. Stout Porter: Den beste hos Nørrebro. Brygghuset hadde hatt denne på tapp i 2 uker og var veldig fornøyde med sitt siste tillegg. En stout på 6,5% med smak av kaffe og mørk sjokolade og små hint av lakris. Fyldig og god med avbalansert bitterhet.

Nørrebro bryghus får tre tomler i været for nydelig øl og god service, definitivt verdt et besøk for de som skulle befinne seg i København. Vi kan informere om at vi på lørdag skal ta turen tilbake og prøve ut deres 5-retters ølmeny, alle hjerter gleder seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar