torsdag 18. november 2010

Visdomsord om Ringnes

Ringnes Pils

Ringnes ble første gang laget i 1876 og er ifølge sine danske overherrers hjemmesider Norges mest solgte øl. Dette ølet stammer med andre ord fra en helt annen tid. I 1876 hadde kvinner ingen rettigheter, de fleste menn hadde ingen rettigheter, sild og poteter ble regnet som livreddende, hundretusenvis av nordmenn stakk til USA (Kanskje på jakt etter bedre øl) og det skulle gå enda åtte år før Georg Sverdrup lagde riksrett. i 1876 kan det dermed hende dette ølet var godt, om ikke for annet så fordi det inneholdt sårt tiltrenge kalorier for underernærte, overarbeidete ulandsinnbyggere.

I 2010 sender smaken av dette ølet tankene tilbake til den gangen man ble tvunget til å drikke tran. Fargen er lys, gjennomsiktig og usunn som en tuberkuløs gruvearbeider. Lukten er skarp, sur og kan trenge gjennom de tetteste nesebor. Smaken er et studie i seg selv. Det er ingen bryggerier som noensinne har klart å kopiere den helt spesielle Ringnessmaken, antakelig fordi ingen har giddet å prøve. Det smaker surt i to sekunder før ettersmaken treffer bakdelen av tunga som en hestehov (og vi snakker ikke vårblomsten) i mellomgulvet. Denne har en ekkel bitterhet som omtrent ikke forlater tunga før den blir skrapt av. Dette ølet er så dårlig at det nesten er fascinerende.

- Høyt Skum


Visdomsord om Carlsberg Lite kan finnes her:

http://pondus.no/Rokla/Det-mandige-hjornet/Hoyt-skum-spesial-Carlsberg-Lite/

Konklusjonen er nok at Carlsberggruppen bør kastes på hav.

1 kommentar:

  1. Nå må du huska at det e denne gruppå som finansiere type Jacobsen, så utelukkande negativt e det ikkje at folk betala for piss på flaska. Btw interessant informasjon om Gonzo-porter i den linken. Visste ikkje at den va navngitt itte skaperen av Fear and Loathing in Las Vegas.

    SvarSlett